Vitamin D: Litt om penisstørrelse

Bilderesultat for penis funny

Først av alt, takk til min venninne som kom trekkende med det forferdelige uttrykket i overskriften. Du vet hvem du er, men skal seff slippe å få navnet ditt på trykk 🙂

I dag skal det altså handle litt om kjeppen, kølla, The D, trelast, kjøttspydet, biffhagla… du vet… Og det er jo absolutt et litt betent tema. Det generelle budskapet er at man bør være fornøyd med det man har, og ikke være for opptatt av det. Og jeg er for så vidt helt enig: det som skjer mellom to mennesker i naken tilstand (spesielt edru) kan være utfordrende og kleint nok fra før om man ikke skal begynne å få frynser av alt mulig som potensielt kan være galt med en selv. Og når det går helt sideways, så blir man vel som fyren i Big Like Me. Ikke spesielt sunt og hyggelig, og garantert ikke det beste utgangspunktet for å kose seg sammen.

Men når alt dette er sagt, så har selvsagt psykologien sjekket ut hvordan penisstørrelse påvirker tiltrekning fra kvinner. Hovedsakelig skal jeg her snakke om en studie fra 2013 (fra Mautz og kolleger) for å illustrere temaet.

I studien viste forskerne 105 Australske kvinner bilder av nakne datagenererte mannekropper hvor man varierte kroppsform, høyde og penisstørrelse. I tillegg var dette modeller som kunne roteres i 3D slik at kvinnene kunne studere det hele nøyere. De ble vist ganske mange modeller, men under ser du noen ytterpunkter fra bildematerialet:


Greia med å variere de tre variablene (kroppstype, høyde og penisstørrelse), er at man allerede vet at kroppstype og høyde har noe å si, så spørsmålet i forskningen handlet om hvor mye kølla har å si opp mot allerede kjente fenomener (i slapp, altså ikke-erigert form, vel å merke).

Svaret er, kanskje ikke overraskende, at penisstørrelse har en del å si. Det viktigste er kroppstype (altså forhold mellom skuldre og midje), men penisstørrelse har faktisk omtrent like mye å si som høyde. Og da lurer sikkert mange på forholdet mellom tiltrekning og penisstørrelse. Vel, her er grafen som viser tiltrekning opp mot antall cm slapp penis:

Det man ser fra grafen, er at mer er bedre, sånn generelt. Samtidig legger artikkelen vekt på hvordan grafen ikke er lineær, men flater ut etter hvert. Denne utflatingen begynner faktisk allerede på 7,6 cm (vanskelig å se fra grafen, men det ligger i datamaterialet). Fra 11-13 cm ser det ikke ut til å spille så mye rolle lenger i det hele tatt – det er «mer enn nok» penis.

Det viser seg også, morsomt nok, at kvinner liker å se litt ekstra på de større penisene – et funn konsistent med tidligere forskning som viser at vi liker å stirre mer på det vi finner attraktivt. Dette er et veldig svakt funn i artikkelen, men morsomt likevel.

Ellers er det også slik at penis begynner å bety mer når man allerede er høy (gitt konstant kroppsform). Altså, basically: «jeg ser du er høy nok for meg, la meg se hvordan det står til med utstyret».

Diskusjon

Det første som bør sies, er at kroppsform er det mest betydningsfulle (i denne studien, i alle fall). Brede-skuldre-og-smal-midje-faktoren står for 79,6% av forskjellen i tiltrekning. Høyde og penisstørrelse står for 5-6% hver (tilsammen 11-12%). Så ja… jeg tenker at å slanke seg og bygge litt muskler nok kanskje er noe viktigere enn det andre. Samtidig sier også studien at ca 80% nok er litt mye mtp kroppsform, og kan ha med å gjøre at de inkluderte bilder i studien var veldig ekstreme. Når kvinner skal velge mellom ekstreme potetsekker og buffe fitnessmodeller, så blir effekten blåst opp sammenlignet med å se på varianter av normale kropper.

Ellers er jo høyde fra før en veldig solid effekt i tiltrekningens psykologi, så at penis også skårer på lik linje her, er ganske spennende. Men det skal jo tydeligvis ikke altfor mye til for å komme over et ok nivå heller – som grafen over viser.

Avslutningsvis tror jeg at jeg tar med et lite sitat fra artikkelen som runder greit av: «Our results directly contradict claims that penis size is unimportant to most females. Some studies indicate that preference for a larger penis might arise because penis size is associated with higher rates of vaginal orgasm. In turn, vaginal orgasms are associated with higher levels of associated sexual satisfaction.»

Og med det er det helg. Håper alle får en god penisopplevelse før neste uke starter 🙂

PS! Rett i etterkant av innlegget spurte en del om «hva med erigerte peniser?». Og det skjønner jeg godt. Saken er at akkurat denne studien argumenterer for at tiltrekning til penis henger på evolusjonen, og i mye av vår tid som homo sapiens har vi løpt rundt og vært nakne for hverandre, eller kjønnsorganet har i det minste vært synlig mer. Så da blir den på en måte en tiltrekningsfaktor på lik linje med hårvekst, høyde, kroppsform, stemmeleie osv (noe som er tilgjengelig generelt). Akkurat dette med å se en stiv pikk under selve samleiet blir i så måte mer en post hoc greie, altså mer del av fasen som kommer etter at sjekking/tiltrekning er over, og man har bestemt seg for å ligge sammen. Men for all del, jeg skal dekke den seksuelle funksjonen til penis også, og hva som er greia der. Da blir det mer fokus på blod i bamsen. Stay tuned 😉

Referanser

Brian S. Mautz, Bob B. M. Wong, Richard A. Peters, & Michael D. Jennions. (2013). Penis size interacts with body shape and height to influence male attractiveness. Proceedings of the National Academy of Sciences, 110(17), 6925-6930.

Johnston, L., McLellan, T., McKinlay, A., & Levant, Ronald F. (2014). (Perceived) Size Really Does Matter: Male Dissatisfaction With Penis Size. Psychology of Men & Masculinity, 15(2), 225-228.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.