Puppestørrelse og seksuell innstilling hos menn

Siden det var en penisartikkel sist, så er det kanskje halvnaturlig å si noe om pupper i denne omgang. Det er jo uansett alltid moro med tits. Har jeg hørt. Og siden det er gjort en hel del forskning på temaet, har jeg bare valgt en artikkel fra mengden. Jeg tar her da utgangspunkt i en studie av Zalazniewicz og Pawlowski fra 2011 som tar for seg puppestørrelse.

De tilbakeholdne versus frie menn

En viktig faktor hos menn rundt hvorvidt puppestørrelse betyr noe, er grad av seksuell frihet. Dette er i praksis et mål på om mannen er åpen for spontan sex uten nødvendigvis å ha en dyp relasjon eller kjenne kjærlighet. Dette er egentlig en gradsforskjell på en skala, men akkurat denne studien har valgt å dele inn i tilbakeholdne (eng. «restricted») og frie (eng. «unrestricted») menn. Det gjør i alle fall funnene litt tydeligere.

Tilsammen 128 menn ble målt på en rekke faktorer, blant annet seksuell frihet, og vist fem forskjellige størrelser på pupper (fra A- til E-cup). Det er da snakk om datamanipulerte versjoner av de samme bildene, så det var ikke noe annet enn størrelse som skilte dem fra hverandre (altså ikke forskjellige jenter/puppetyper). Puppene ble også vist fra forskjellige vinkler (foran, på skrå og fra siden).

Resultatene fra studien ser slik ut:

Graf a) er for puppene sett forfra, b) er puppene sett på skrå, og c) er puppene sett fra siden.

Det er da slik at C- og D-cup var mest tiltrekkende, og A-cup minst. I tillegg ser vi at tiltrekningen går ganske mye ned når vi bikker over i E-cup, og det er også slik at de seksuelt frie mennene setter mer pris på store pupper enn de tilbakeholdne (den heltrukne linjen ligger generelt over den stiplede).

Så sånn sett er disse resultatene easy peasy: om du har C- eller D-cup og er hypp på menn med litt laidback forhold til puling, så er du på et heldig sted i livet.

Ellers påpeker artikkelen sånne veldig nyttige detaljer som at A- og B-cup anses som mer attraktivt når sett fra siden, mens D- og E-cup var mer interessant å se forfra. Så… tja… om du har små pupper kan du jo prøve å stå mer sidelenges, og om du har store er det fint å stå så rett på mannen som mulig 😀

Diskusjon

Artikkelen oppsummerer egentlig selv veldig bra hovedresultatet:
«Large breasts received higher attractiveness ratings from men who scored high on the SOI-R than from men who scored relatively low. This means that men who tend to engage in short-term, low-commitment relationships (unrestricted men) are more attracted to large breast sizes than men who tend to engage in long-term relationships with high emotional commitment (restricted men)».

Noe man kan spørre seg, er også hvorfor ikke «større er bedre» uansett. Vi ser jo at tiltrekning går ned når vi kommer til E-cup. Her foreslår artikkelen et evolusjonært argument: når kvinner viser veldig store bryster, kan dette oppfattes som at de ikke er fruktbare lenger fordi det signaliserer å allerede være gravid. Artikkelen foreslår også at det kan være et signal om at kvinnen er eldre (noe som teller negativt på tiltrekning) eller at det simpelthen ikke virker «naturlig» (altså for langt fra normalen i befolkningen).

Man kan også spørre det mer generelle spørsmålet om hvorfor store pupper er foretrukket. Dette er en stor sak å diskutere, men artikkelen peker på noen åpenbare sammenhenger som at store pupper er tegn på fruktbarhet, god genetisk kvalitet, mer kroppsmasse (versus eksempelvis å være underernært) og så videre. I tillegg poengteres også viktigheten av symmetri, så mindre symmetriske pupper kan være å foretrekke over større asymmetriske. Men dette med symmetri skal vi heller komme tilbake til i et fremtidig innlegg – der er det en del å si.

Alt i alt er dette en veldig streit artikkel, og funnene er vel ikke akkurat overraskende. Men det er alltid kjekt å se slikt empirisk studert og at man tar med viktige ekstra variabler som menns seksuelle innstilling 🙂

Referanser

Zelazniewicz, A., & Pawlowski, M. (2011). Female Breast Size Attractiveness for Men as a Function of Sociosexual Orientation (Restricted vs. Unrestricted). Archives of Sexual Behavior, 40(6), 1129-1135.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.